All Recipes

Vlaamse Stoofvlees

Vlaamse Stoofvlees

AANTAL : 4 personen

VOORB. TIJD : 15 mins

BEREIDINGSTIJD : 2,5 - 3 uur

MOEILIJKHEID : Gemiddeld

Ingrediënten & benodigdheden

  • 800 g rundstoofvlees (bijvoorbeeld sukadelappen)
  • 2 grote uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 flesje (330 ml) donker Belgisch bier (bijvoorbeeld Leffe Bruin of Westmalle Dubbel)
  • 2 sneetjes oud brood (zonder korst)
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • Zout en peper naar smaak
  • Een grote braadpan met deksel
  • Een houten lepel
  • Een snijplank en mes
  • Een maatbeker
  • Een garde of spatel

Voedingswaarde per persoon

34

Kcal

450

29

Vet

25g

8

Verzadigd

10g

7

Koolhydraten

15 g

75

Eiwitten

35g

Receptuur

Met dit recept maak je een authentiek Vlaams stoofvlees dat perfect combineert met knapperige frietjes. Een echte klassieker voor de liefhebbers van comfort food! Smakelijk eten!

1

Voorbereiding: Snijd het rundstoofvlees in blokjes van ongeveer 3 cm. Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Snijd de uien en hak de knoflook fijn.

2

Vlees aanbraden: Verhit de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak het vlees in porties rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.

3

Uien en knoflook bakken: Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en bak deze in het achtergebleven vet tot ze glazig zijn.

4

Bier en kruiden toevoegen: Doe het vlees terug in de pan. Voeg het bier, de mosterd, appelstroop, laurierblaadjes, tijm en azijn toe. Roer alles goed door.

5

Brood toevoegen: Besmeer de sneetjes brood met mosterd en leg deze bovenop het stoofvlees. Het brood zal tijdens het stoven oplossen en de saus binden.

6

Stoven: Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het geheel 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe door en voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik wordt.

7

Op smaak brengen: Verwijder de laurierblaadjes en takjes tijm. Proef de saus en breng indien nodig op smaak met extra zout, peper of een beetje azijn.

8

Serveren: Serveer het Vlaamse stoofvlees met verse friet en een frisse salade.

Jouw reactie

Als antwoord op Some User

Bekijk ook eens...

Image