All Recipes

Zelfgemaakte Mayonaise

Zelfgemaakte Mayonaise

AANTAL : 4 personen

VOORB. TIJD : 5 mins

BEREIDINGSTIJD : 10 mins

MOEILIJKHEID : Makkelijk

Ingrediënten & benodigdheden

  • 1 eidooier (kamertemperatuur)
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap
  • 200 ml zonnebloemolie (of een andere neutrale olie)
  • Snufje zout
  • Optioneel: een snufje suiker of peper naar smaak
  • Een kom
  • Een garde of handmixer
  • Een maatbeker
  • Een lepel of spatel
  • Een afsluitbare pot of bakje voor het bewaren

Voedingswaarde per persoon

34

Kcal

180

29

Vet

20g
8

Verzadigd

2g
7

Koolhydraten

0,5 g

75

Eiwitten

1g

Receptuur

Met dit recept maak je een heerlijke, romige mayonaise die perfect is bij frietjes, snacks of als basis voor andere sauzen. Eet smakelijk!

1

Voorbereiding: Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit voorkomt dat de mayonaise gaat schiften.

2

Meng de basis: Doe de eidooier, mosterd en witte wijnazijn (of citroensap) in een kom. Klop dit met een garde of mixer tot een glad mengsel.

3

Voeg de olie toe: Voeg de zonnebloemolie druppelsgewijs toe terwijl je blijft kloppen. Begin met kleine hoeveelheden en voeg pas meer toe als de olie volledig is opgenomen. Dit is belangrijk om de emulsie te laten slagen.

4

Blijf kloppen: Zodra de mayonaise begint te binden, kun je de olie in een dun straaltje toevoegen terwijl je blijft kloppen.

5

Breng op smaak: Voeg een snufje zout toe en proef de mayonaise. Voeg eventueel extra citroensap, mosterd, suiker of peper toe naar smaak.

6

Bewaren: Bewaar de mayonaise in een afgesloten pot in de koelkast. Gebruik het binnen 3 dagen voor de beste smaak en versheid.

Jouw reactie

Als antwoord op Some User

Bekijk ook eens...

Image